martes, 13 de noviembre de 2007

Il·luminació Nadalenca de Berga (Regió7)

La Unió de Botiguers i Comer ciants de Berga tornarà a col·laborar en la il·luminació de Nadal als carrers de Berga des prés de dos anys de no fer-ho. A més, la col·laboració de l'entitat no es limitarà només a l'enllume nat, sinó que de bracet amb l'A juntament de Berga duran a ter me diferents activitats d'anima ció en quatre places de la ciutat.

Tot plegat forma part d'una nova campanya de dinamització co mercial que també inclourà una fira nadalenca que es farà els dies 6 i 7 de desembre. El cost de la il·luminació i les activitats és d'uns 24.000 euros que assumei xen a parts iguals el consistori i els botiguers. Fa dos anys els comerciants van decidir mantenir-se al marge d'a questa campanya perquè hi ha via botiguers que no pagaven el que els pertocava i, a més, perquè consideraven un greuge compa ratiu que la major part dels di ners sortissin exclusivament dels comerciants adherits a la Unió. Això va fer que l'any passat l'en llumenat de Nadal a la ciutat fos molt escàs i, a més, es va instal·lar molt tard. Enguany es vol potenciar però alhora l'objectiu principal és «anar més enllà de la típica il·lu minació nadalenca», segons va apuntar l'alcalde, Juli Gendrau, en la presentació d'aquest pro grama, ahir. Aquest és l'objectiu de la campanya que té el lema «Viu el Nadal» i que es desenvo luparà des del 5 de desembre fins al 7 de gener.

Les intervencions es faran a quatre places. A la pla ça dels Països Catalans s'hi mun taran tres estructures triangulars amb tanques d'obra i s'hi penja ran tires de color on els bergue dans podran apuntar-hi els seus desitjos. La plaça de Sant Pere recuperarà el que ja havia estat tradició: la col·locació d'un gran avet d'uns 8 metres d'alçada a la zona de la Berruga. Al seu vol tant hi haurà uns grans bidons on es podran deixar les joguines que ja no es facin servir. D'aquesta manera es pretén col·laborar amb les entitats de la ciutat que recullen joguines per als nens de famílies amb problemes econò mics. A la plaça Viladomat s'hi penjaran unes banderoles que es vol que decorin artistes locals .
Finalment, la plaça de les Fonts es reserva perquè els dies de festa, al migdia, s'hi cantin nadales.