jueves, 15 de noviembre de 2007

El Berguedà recupera el seu derbi (www.regionalpreferent.com)

Escrit per: Àxel Aguilar
dissabte, 10 novembre de 2007

La Regional Preferent tornarà a viure un derbi entre dos equips de la comarca del Berguedà vint-i-un anys després del darrer precedent, quan en aquella ocasió es van enfrontar el Puig-reig contra el Berga. Des de la temporada 1985/86 no han tornat a coincidir a la Preferent dos equips berguedans tot i el pas posterior per la categoria del propi Berga, Gironella i Sallent.
Ha fet falta esperar fins la temporada actual per a que el Gironella, que es va mantenir a Preferent la passada campanya, i el recent ascendit Berga tornin a reeditar el derbi del Berguedà. Serà un duel ple d'al·licients ja que per els de la capital berguedana voldran treure's l'espina clavada del darrer precedent entre tots dos equips a Primera Territorial la temporada 2004/05. En aquella ocasió, el Gironella va guanyar 3-2 al seu Municipal i 0-1 a Berga.
Plantilla del Gironella

A més, són molts els jugadors d'ambdós equips que també han defensat la samarreta del seu rival d'aquest diumenge. Així doncs, a les files del Gironella ens trobem amb els ex berguedans Martí, Medina i Dani, a més del seu tècnic David Molina, que quan era jugador també va actuar amb el Berga. A les files de l'equip que dirigeix Germán Rodríguez també es troben varis ex groc-i-blancs com són els casos d'Asier, Abel, Oliver, Javi Marín i Litus.

Alineació del Berga de la present temporada

Tots dos equips necessiten els punts, sobretot en el cas dels locals que es troben en la penúltima posició amb 6 punts, tot i que en els dos últims partits els homes de David Molina han millorat molt la seva imatge. Per la seva banda, el Berga es troba a l'onzena posició amb 10 punts i arriba carregat de moral després de derrotar al Llagostera, però sobretot té moltes ganes d'obtenir un triomf que representarà alguna cosa més que tres punts. Per a saber el desenllaç del derbi, caldrà esperar a diumenge a partir de les 16 hores.

Fotos: Àxel Aguilar