miércoles, 14 de noviembre de 2007

Berga commemora el segon aniversari de la declaració universal de la Patum

L'Ajuntament de Berga ha programat diferents actes per com memorar el segon aniversari de la proclamació de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat que li va concedir la Unesco el 25 de novembre del 2005.
El primer d'aquests actes serà una exposició de quadres del pintor berguedà Ramon Calonge que s'inaugurarà aquest dissabte a la sala Cau d'Art. El segon acte serà l'esperada obertura de la Casa de la Patum al públic, de manera que es puguin veure i visitar les comparses de la festa per primera vegada en la història. El regidor de Patum, Jaume Vima, ha explicat que aquesta set- mana de celebració ha de servir per recordar la distinció i el reconeixement que va rebre la Patum aviat farà dos anys. El consistori ha volgut donar relleu a aquesta efemèride exposant els quadres de l'artista berguedà Calonge, que aquest va cedir en el seu dia al Patronat de la Patum.
A més, el mateix dia de l'aniversari, el 25 de novembre, s'inaugurarà la Casa de la Patum, com a atractiu de turisme cultural. I és que per primera vegada es podran veure les comparses de la festa. Aquest projecte, iniciat en l'anterior mandat i en el qual s'està acabant de treballar, permetrà veure les comparses de la festa il·luminades a la Casa de la Patum, on es guarden durant tot l'any. El regidor de Patum ha explicat que aquesta sala permetrà encabir de cop entre vint i vint-i-cinc persones. La visita consistirà en un audiovisual sobre la festa d'uns dotze minuts de durada. Les explicacions de la Patum s'intercalaran amb la il·luminació, quan corres- pongui, de la comparsa que s'estigui explicant. Aquest muntatge permetrà veure les comparses de la Patum tot l'any i no tan sols els cinc dies de celebració de la festa. Paral·lelament, el govern local està treballant en el seu projecte per rehabilitar la plaça de Sant Pere. El regidor Jaume Vima ha explicat que s'està fent una valoració econòmica del cost que tindrà renovar el terra, la barana, les escales de l'església i la xarxa de clavegueram. El govern situarà en un lloc prioritari aquesta obra per demanar subvencions a la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).

No hay comentarios: