martes, 22 de enero de 2008

El patronat de la Patum desestima que es puguin donar títols de patumaire als músics

Regió7

Els músics no podran ser distingits amb els títol de patumaire i patumaire d'honor només per ostentar aquesta condició.

Els músics, tant sols podran rebre aquesta distinció «com la resta de persones que el reben» si «participen activament en alguna comparsa de la festa». Només que es vol mantenir «l'esperit» d'aquests títols que es van crear durant la dictadura, a principis de la dècada dels 60, per reconèixer la tasca de persones que col·laboraven desinteressadament en alguna comparsa. Com és sabut el títol de patumaire reconeix una dècada de col.laboració en alguna comparsa i el de patumaire d'honor aquest mateix treball però durant un quart de segle.

En alguna ocasió s'havia donat aquest premi per duplicat, més d'un cop a la mateixa persona. Per evitar el cas contrari, és a dir, persones que tot i acreditar una dilatada trajectòria en alguna de les comparses de la Patum, mai han estat distingits amb el títol de patumaire o patumaire d'honor, el patronat es reserva el dret de proposar el nom d'una o dues persones que compleixin aquest perfil i que estiguin vives per reconèixer la seva feina.

En la mateixa sessió es va acordar que el programa del Corpus d'enguany contindrà un reconeixement públic al compositor de la música de les maces, Joan Trullàs, mort enguany.