jueves, 24 de enero de 2008

El Govern anuncia la construcció de l´autovia fins a Bagà el 2009, amb un cost de 700 milions

Regió7

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat traurà a informació pública l'estudi informatiu sobre el desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà «abans de l'estiu».
Així ho va afirmar ahir, en el transcurs de la sessió de control del ple del Parlament de Catalunya el conseller Joaquim Nadal. Aquestes obres tindran un pressupost aproximat de 700 milions d'euros (116.470.200.000 milions de pessetes), «el que serà una inversió molt més important que la que s'ha fet fins ara en l'eix entre Manresa i Berga», segons va declarar Nadal. De fet, el cost del desdoblament nord de l'eix, amb una longitud de 22 quilòmetres, és tres vegades superior al que va costar el desdoblament dels 21 quilòmetres de la C-16 entre Puig-reig i Berga obra iniciada el 2004 i que es va completar el passat 21 de desembre, que va ser de 234 milions d'euros.


L'elevat cost d'aquesta actuació es justifica per la complicada orografia d'aquest tram de l'eix del Llobregat. Nadal va admetre que aquesta part del desdoblament «és molt complexa» a causa de la complicada orografia de l'alt Berguedà, ja que l'eix a partir de Berga transcorre per valls i zones muntanyoses. A més a més, entremig també hi ha el pantà de la Baells. A més, va esmentar que s'estan duent a terme altres actuacions per millorar les comunicacions transversals de la comarca.D'altra banda, el conseller Nadal va anunciar que d'aquí a 15 dies quedaran acabades les obres de la galeria de serveis del túnel del Cadí. El conseller va anunciar que «és molt probable que hi hagi alguna decisió del govern francès per desdoblar des de la frontera francesa fins a l'interior del país». Això suposaria fer un pas més per tal que la C-16, que és una via d'interès europeu anomenada internacionalment E-9, vagi completant la seva ampliació i arribi a esdevenir la via de connexió preferent entre Barcelona i París.